Известие

Collapse
No announcement yet.

сама се форсира 1500-2000 оборота

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• сама се форсира 1500-2000 оборота

Здравейте колеги!
    Става въпрос за Алфа 156 1.8 TS 2000 г. 144к.с. От 2 дена имам този проблем. Смених термостата заедно с датчика, свалих и почистих дебитомера и дросела. При първото стартиране на двигателя след тези интервенции оборотите на празен ход станаха 1500 и започнаха сами да се форсират до 2000 и това продължава вече 2-ри ден. Казаха ми 2-3 дена да я карам така и по всяка вероятност ще се "самоадаптира". Вече 2 дена я карам и никаква промяна. Да изчакам ли оше ден-два или да я закарам на диагностик да ми я адаптира с нужната техника?
    Не е дебитомер, защото я тествах с нов Бош-същата работа...
    Наскоро сменяни: кабели, свещи, 1 бобина, ангренаж + ролки, масло + филтри
    Досега не съм имал никакви, ама НИКАКВИ проблеми с оборотите!

Когато ди чистил дросела тогава се е объркало. Трябва да идеш на диагностика да ти изтрият адаптивните параметри на ЕКУ-то за да може да се обучава на ново. Така с чакане няма да стане. Тези автоматичните адаптаци настъпват когато има коренна промяна в смесите и нови корекции. При теб няма да се адаптира сама. Или поне няма да стане скоро.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Бягай на адаптация на дросел демек да ти настроят ТПС а, ако не стане нов ТПС адаптация и си ти.
      Fiat Punto 1.4GT 1996
      Hyundai Tucson 2.0 2007
      Renault Clio 1.5 2019

Comment

хм...а да препоръчате сервиз за необходимата адаптация и горе-долу колко ще ми излезе удоволствието?
        Благодаря предварително!

Comment

Ми ако кажеш от къде си да ти препоръчаме.
          Fiat Punto 1.4GT 1996
          Hyundai Tucson 2.0 2007
          Renault Clio 1.5 2019

Comment

Колега направи първо това в пост #7
            Работи гарантирам, изпитал съм го лично на моят автомобил който също е 2000 година. Ако проблемът е от адаптацията на дросел това ще оправи нещата... ако ли не, както те посъветваха колегите в някой от проверените сервизи, взимат 30 тина лева за диагностика.
            Успех!
            Have A Nice Day
            o/_______\o
            (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
            []=о===о=[]

Comment

Сори, забравил съм да напиша. От София съм. Дружба-Гео Милев-бул.Сливница-Люлин ми е доста познат район. Някъде по този маршрут?

Comment

Два сервиза в които ще ти свършат работа http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=30854
                http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=3727
                Първия в Дървеница, втория е в Орландовци, където и да идеш ще ти свършат работа.
                Fiat Punto 1.4GT 1996
                Hyundai Tucson 2.0 2007
                Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                  Два сервиза в които ще ти свършат работа http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=30854
                  http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=3727
                  Първия в Дървеница, втория е в Орландовци, където и да идеш ще ти свършат работа.
                  Благодаря!
                  Първо ще пробвам 90-те секунди, ако не стане - на диагностик

Comment

Първоначално публикувано от ikoveliko Покажи съобщение
                    Благодаря!
                    Първо ще пробвам 90-те секунди, ако не стане - на диагностик
                    Интересно ми е как си почистил дебитомера? И с какво?

Comment

Сори, забравил съм да напиша. От София съм. Дружба-Гео Милев-бул.Сливница-Люлин ми е доста познат район. Някъде по този маршрут?
                      В общ технчески има Лисан сервиз, до Орион, също ти го препоръчвам, но пробвай първо съвета на Fade
                      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                      Нагоре по стълбата, която води надолу
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Stranger65 Покажи съобщение
                        Почистих го с "обезмаслител" . Но взех нов Бош за проба и нямаше никаква промяна, форсирането си остана и си върнах стария ....

Comment

Това с 90-те секунди не стана. Отидох в сервиз, закачиха ме на диагностика и адаптираха МПХ-то. Оборотите се успаха Адски съм доволен! Сега мърка ли мърка ... естествено, докато не настъпя до край!

Comment

Това с 90-те секунди не стана. Отидох в сервиз, закачиха ме на диагностика и адаптираха МПХ-то. Оборотите се успаха Адски съм доволен! Сега мърка ли мърка ... естествено, докато не настъпя до край!
                            И аз така знам колега, пипаш ли дросела после 99% трябва адаптация.
                            Fiat Punto 1.4GT 1996
                            Hyundai Tucson 2.0 2007
                            Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от Stranger65 Покажи съобщение
                              Принципно могат да се ползват много неща за целта, но най-добре човек да си купи за 10лв спрей за почистване на дебитомери.
                              Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                              Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                              Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                              Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Working...
                              X